Peste 1.000 de mineri care protesteaza miercuri in fata sediului administratiei prezidentiale din Kiev, pentru a prezenta conducerii ucrainene cerintele lor, au rupt cordonul de securitate format de politisti si s-au apropiat de cladire.

Protestatarii fac galagie si au un comportament agresiv, potrivit unui corespondent al agentiei Interfax Ucraina.

Aproximativ 100 de politisti au format cordoane de securitate in fata cladirii, iar ofiterii Garzii Nationale ajuta de asemenea la mentinerea ordinii publice.

Protestul intervine dupa ce al treilea congres al minerilor ucraineni din industria carbunelui a decis marti sa se adreseze presedintelui Petro Porosenko, pentru a cere demiterea ministrului Energiei si Industriei Miniere, Volodimir Demcisin. Cei aproximativ 800 de delegati de la Congres au cerut de asemenea o reuniune a Consiliului de Securitate Nationala si Aparare, pentru a stabili o serie de masuri in vederea solutionarii crizei din industria carbunelui, scrie MEDIAFAX.

Congresul a insistat de asemenea sa fie adoptate amendamente la bugetul national, pentru suplimentarea fondurilor alocate minelor de carbune. In cazul in care cererile lor nu vor fi satisfacute, minerii intentioneaza sa declanseze o greva la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.