Teroristi-kamikaze au atacat vineri, in ziua musulmana de rugaciune comuna, doua moschei frecventate de insurgenti huthi din capitala Yemenului, omorand 120 de persoane si ranind alte 300.

Explozii puternice au avut loc in moscheile Al Badr si Al Hashoosh din Sanaa, frecventate de membri ai confesiunii de tip siit zaidi, in principal de rebeli etnici huthi, care detin controlul asupra capitalei Yemenului si care au fortat plecarea presedintelui Abdu Rabu Mansour Hadi.

Printre persoanele ucise figureaza clericul Murtatha Al Mahathwari, membru al etniei huthi, a relatat agentia Saba. Imagini difuzate de Reuters surprind scoaterea cadavrelor victimelor din una dintre moschei. Atentatele nu au fost revendicate deocamdata, dar probabil au fost comise de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia, scrie MEDIAFAX.

O alta explozie a avut loc vineri in orasul yemenit Saada, situat la 180 de kilometri nord-est de capitala, provocand moartea a doua persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.