Printul Harry, in varsta de 30 de ani, a recunoscut ca ii este greu sa renunte la activitatea militara, potrivit palatului Kensington. Potrivit printului, anii petrecuti in armata ii vor ramane in memorie toata viata.

El a participat la doua misiuni in Afganistan in calitate de copilot pe un elicopter de lupta.

Inainte de a-si incheia activitatea militara insa, printul Harry se va antrena cu militarii australieni in aprilie, au declarat marti oficiali citati de Associated Press. Capitanul Harry Wales, asa cum este cunoscut el in armata britanica, se va antrena cu militarii australieni in orasele Sydney, Darwin si Perth, a declarat seful fortelor de aparare australiene Mark Binskin.

Turul australian este o extindere a serviciului militar obisnuit al printului in armata britanica, a declarat el.

Printul Harry va participa, de asemenea, la comemorarea a 100 de ani de la campania Gallipoli din Primul Razboi Mondial din Turcia la 25 aprilie. Intr-un comunicat care confirma ca printul va renunta la cariera militara in iunie, Harry precizeaza ca decizia a fost grea, dar s-a declarat emotionat in legatura cu viitorul, scrie MEDIAFAX.

Neil James, directorul executiv al centrului de reflectie Australian Defense Association, a declarat ca printul ar putea fi atasat unui escadron de elicoptere de recunoastere in orasul nordic Darwin si posibil unei unitati aeriene de sprijinre a unui regiment de comando la Sydney. Orasul Perth de pe coasta de vest este sediul Regimentului Special al Fortelor Aeriene care foloseste elicoptere in exercitiile de antrenament, a precizat James. Darwin este si o zona de antrenament pentru puscasii marini americani si baza regimentului de infanterie aborigen cunoscut ca NORFORCE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.