Decizia Rusiei de a integra un teritoriu al Ucrainei nu se poate repeta cu tarile batice sau cu Polonia, da asigurari ambasadorul rus la Varsovia, Serghei Andreiev, citat de Associated Press.

"Integrarea Crimeei a fost decisa in circumstante exceptionale, iar repetarea acestei situatii in alte tari sau regiuni nu este posibila", a declarat Serghei Andreiev intr-un interviu acordat postului polonez Radio 1.

"Politicieni polonezi evoca riscuri din partea Rusiei la adresa Poloniei sau tarilor baltice; dar intrebarea-cheie este de ce ar ameninta Rusia aceste tari", a subliniat Andreiev, respingand sugestiile ca Moscova ar intentiona sa extinda sfera de influenta, scrie MEDIAFAX.

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie 2014, dupa inlaturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.