Cel putin 1.375 de persoane si-au pierdut viata in ianuarie 2015 in violentele din Irak, unde fortele de securitate si aliatii lor lupta impotriva organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI), potrivit unui bilant publicat duminica de ONU, relateaza AFP.
"In total, 1.375 de irakieni au fost ucisi in ianuarie si alti 2.240 au fost raniti in acte de terorism si violente", a anuntat Misiunea ONU in Irak (UNAMI). Bilantul victimelor din cadrul populatiei civile si al fortelor de ordine nu include mortii si ranitii din randurile jihadistilor. Luna trecuta, cel putin 1.101 persoane au fost ucise in Irak, potrivit ONU, scrie MEDIAFAX.

Incepand din iunie 2014, organizatia Stat Islamic detine controlul asupra unor largi teritorii din Irak, la nord si vest de Bagdad, dar fortele irakiene au castigat teren recent in luptele impotriva jihadistilor, fiind ajutate de raidurile aeriene efectuate de coalitia internationala, care actioneaza impotriva SI si in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.