Combatantii retelei teroriste Stat Islamic au pierdut controlul asupra orasului sirian Kobane si asupra zonelor locuite din provincia irakiana Diyala.

Serviciile de securitate kurde au reusit sa evacueze combatantii grupului terorist Stat Islamic din orasul sirian Kobane, prima infrangere a teroristilor in patru luni de confruntari, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie MEDIAFAX.

"Unitatea de Protectie a Poporului Kurd (YPG) a evacuat grupul terorist Stat Islamic din Kobane si controleaza in totalitate orasul", precizeaza OSDO. "Unii islamisti continua luptele la periferia estica a orasului Kobane, in special in cartierul Maqtala", adauga OSDO.
Grupul Stat Islamic a pierdut peste 1.000 de combatanti de la inceputul confruntarilor la Kobane. In acelasi timp, autoritatile irakiene au anuntat luni eliberarea tuturor zonelor locuite din provincia Diyala, situata in estul tarii.

"Trupele irakiene au preluat total controlul asupra oraselor si satelor din provincia Diyala", a anuntat generalul irakian Abdelamir al-Zaidi, precizand ca 58 de membri ai fortelor guvernamentale au murit, iar alti 248 au fost raniti in luptele cu membrii retelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.