Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarata intr-un interviu ca Vladimir Putin nu va obtine nimic de la Ucraina.
"Nu-i voi da nicio posibilitate lui Putin sa ne ia vreun petic din teritoriul Ucrainei", a declarat presedintele ucrainean, prezent la lucrarile Forumului Economic de la Davos. In opinia sa, "linia frontului pentru apararea libertataii si democratiei se afla in Ucraina". Confruntarile armate sangeroase intre separatisti si armata nationala ucraineana continuau in estul tarii, care a pierdut in martie provincia autonoma Crimeea, anexata de catre Rusia. Presedintele ucrainean a mai declarat ca si-a reinarmat puternic tara in aceste ultime luni, scrie MEDIAFAX.

"Incepand din august si pana in ianuarie, am construit o armata foarte puternica. Peste 1.000 de tancuri si vehicule blindate au fost livrate. In iunie nu mai aveam armata. Acum avem o armata", a subliniat el.


Politica apararii costa in prezent Ucraina 6,5 milioane de dolari pe zi, ceea ce explica urgenta unui ajutor international, a subliniat Porosenko. Intrebat care sunt nevoile financiare ale tarii sale, seful statului ucrainean a raspus ca asteapta incheierea misiunii FMI la Kiev, pe 29 ianuarie.

"In acel moment vom putea calcula suma necesara pentru finantarea reformelor tarii", a apreciat el. Presedintele ucrainean a adaugat ca incearca "sa nu intrerupa dialogul cu Putin". "Vorbim cel putin o data la doua saptamani", a dezvaluit el. "Daca ma intrebati daca am incredere in Putin, am sa va raspund ca nu. Daca ma intrebati daca am incredere in UE, va raspund da", a conchis presedintele Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.