Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris si presupusul criminal al politistei omorate in zona Montrouge din Paris, afirma, intr-o inregistrare, ca s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo si ca face parte din grupul terorist Stat Islamic

In timpul luarii de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV si a declarat ca s-a sincronizat cu fratii Cherif si Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo. De asemenea, Amedy Coulibaly a declarat ca facea parte din reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria.

Amedy Coulibaly, un islamist in varsta de 32 de ani, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). In cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorat o politista in zona Montrouge din Paris. Conform autoritatilor, el incerca sa atace sediul unui post de televiziune situat in sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o luna in anul 2010, dupa ce fusese prins avand o arma automata de tip Kalasnikov, scrie MEDIAFAX.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.