Angela Merkel a discutat la telefon cu presedintii rus, francez si ucrainean despre situatia din estul Ucrainei si, in special, punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk prin convocarea Grupului de contact, a anuntat miercuri Kremlinul.

Putin, Hollande, Merkel si Porosenko au apreciat ca "una dintre prioritati este schimbul de prizonieri intre fortele ucrainene si rebeli". Ei au mentionat ca "partile implicate in conflict trebuie sa retraga armamentul greu de pe linia de front", informeaza Kremlinul intr-un comunicat.

Cei patru lideri au subliniat necesitatea de a reconstrui infrastructura in estul Ucrainei si de a oferi ajutor umanitar populatiei.

Potrivit comunicatului, "liderii au discutat despre reconstruirea regiunilor ucrainene afectate de conflict si importanta respectarii armistitiului, care trebuie sa fie stabil si de lunga durata". De asemenea, ei au convenit asupra convocarii Grupului de contact pentru Ucraina, cu scopul de a relansa dialogul intre autoritatile de la Kiev si rebelii prorusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.