Melodia "Wake Me Up", interpretata de DJ-ul suedez Avicii, este cea mai cautata piesa cu ajutorul aplicatiei Shazam.

Melodia "Wake Me Up", a DJ-ului Avicii, a fost cautata de peste 19 milioane de ori cu ajutorul aplicatiei Shazam, disponibila pe telefoane inteligente si computere.

Pe locul al doilea s-a clasat "Blurred Lines", a lui Robin Thicke, cu peste 18 milioane de cautari, iar cantecul "Somebody That I Used To Know", al lui Gotye, a ocupat pozitia a treia, cu peste 16 milioane de cautari.

Pe locul al patrulea s-a aflat piesa "Let Her Go", interpretata de Passenger, cu peste 15 milioane de cautari, locul al cincilea a revenit cantecului "Rather Be", interpretat de Clean Bandit Feat. Jess Glynne, cu peste 14 milioane de cautari. Rapperul Macklemore s-a clasat pe locurile sase si sapte, cu piesele "Thrift Shop", cu peste 14 milioane de cautari, respectiv "Can't Hold Us", cu peste 12 milioane de cautari.

Trupa One Republic, cu piesa "Counting Stars", a obtinut locul al optulea, cu peste 11 milioane de cautari, iar locul al noualea a revenit americancei Pink, cu piesa "Just Give Me a Reason", care are, de asemenea, peste 11 milioane de cautari. Pe locul al zecelea s-a clasat piesa "Get Lucky", cantata de Daft Punk si Pharell Williams, tot cu 11 milioane de cautari. Topul a fost intocmit de Shazam, care a contorizat numarul de cautari efectuate de utilizatori prin intermediul aplicatiei sale.

Software-ul Shazam, disponibil pe computere si telefoane mobile inteligente, permite utilizatorilor sa identifice o piesa muzicala pe care o asculta, apropiind microfonul telefonului de sursa de sunet, de exemplu difuzorul dintr-un bar. Aplicatia inregistreaza o bucata sonora si compara apoi inregistrarea cu informatiile dintr-o baza de date.

Citeste si:
Stockholm: Autoritățile vor construi un spaţiu memorial dedicat...
Stockholm: Autoritățile vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.