First Look Media, grupul media online al fondatorului eBay, Pierre Omidyar, a lansat luni un nou proiect de "jurnalism social", care va utiliza o paleta de retele de socializare din care va extrage o serie de informatii, informeaza AFP.

Noul proiect, intitulat Reported.ly, este condus de Andy Carvin, care a lucrat in trecut la postul public national de radio, NPR, la Washington, si care s-a remarcat in 2011 publicand pe Twitter in timp real o serie de alerte despre primavara araba.

O echipa de jurnalisti profesionisti va avea sarcina de a monitoriza mai multe retele de socializare, precum Twitter, Facebook si Reddit, cu scopul de a depista noi stiri mondiale importante si, apoi, de a le difuza pe aceleasi platforme.

"Vrem sa va aducem stirile lumii, in direct, prin intermediul mediilor sociale", a declarat Andy Carvin luni, pe un blog, evocand cu aceasta ocazie lansarea "unui nou proiect de jurnalism social".

"Suntem jurnalisti si oameni care prezinta stiri - nu suntem un fel de guru, de staruri rock sau de experti autoproclamati. Nu detinem toate raspunsurile si nu pretindem ca le-am cunoaste. Preferam sa ascultam mai degraba decat sa dam lectii altora", a adaugat el.

El a insistat, de asemenea, asupra independentei editoriale a site-ului Reported.ly: "Nu primim ordine de la nimeni. Doar echipa noastra va stabili ceea ce vom difuza si ceea ce nu vom difuza. Bancherii, sponsorii, conducatorii administrativi si celelalte institutii influente nu vor avea niciun cuvant de spus in legatura cu deciziile noastre editoriale".

Andy Carvin indeamna publicul "sa ofere idei pentru articole", promitand ca "le va asculta" si ca le va "lua in serios".

Grupul First Look Media a fost infiintat anul trecut de Pierre Omidyar, care s-a angajat sa furnizeze o finantare de aproximativ 250 de milioane de dolari.

Tanara companie a facut sa se vorbeasca recent despre ea in presa internationala, insa mai putin despre inovatiile si articolele sale, ci despre scandalurile in care a fost implicat unul dintre proiectele sale-far, revista online The Racket, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...

Un alt proiect al grupului First Look Media este site-ul de informatii The Intercept, coordonat de jurnalistul de investigatie Glenn Greenwald, care a castigat premiul Pulitzer dupa ce a publicat dezvaluirile facute de Edward Snowden despre vastul sistem de spionaj al agentiei americane de spionaj extern NSA (National Security Agency).

First Look Media este o entitate non-profit, dar Pierre Omidyar intentioneaza sa creeze o alta companie, cu scop lucrativ, pentru a dezvolta noi tehnologii pentru mass-media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.