Decizia adoptata la summitul NATO de la Bucuresti, potrivit careia Ucraina va deveni membra a Aliantei, este valabila in continuare.
"Usa ramane deschisa. In timpul summitului de la Bucuresti am decis ca Ucraina va fi membru (al NATO). Aceasta decizie este valabila in continuare daca Ucraina indeplineste criteriile de aderare", a afirmat Jens Stoltenberg, cu ocazia unei reuniuni a Adunarii Parlamentare a NATO, la Haga. Potrivit secretarului general al NATO, "daca problema aderarii Ucrainei nu a fost evocata in ultimii ani, este pentru ca aceasta tara a optat pentru un statut neutru". "Respect aceasta alegere. Este vorba despre o decizie adoptata de un stat suveran", a adaugat el.

"Politica Aliantei nu s-a schimbat: usa ramane deschisa. Ea este deschisa pentru tarile care indeplinesc criteriile definite pentru aderarea la NATO", a conchis Stoltenberg. La 29 august, Guvernul ucrainean a inaintat Parlamentului o lege care abroga statutul neutru al tarii si care prevede reluarea politicii axate pe aderarea sa la NATO. Premierul Arseni Iateniuk a declarat cu aceasta ocazie ca obiectivul Kievului este sa "obtina un statut particular in relatiile sale cu Alianta", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.