Majoritatea cetatenilor din SUA care au votat marti la alegerile de la jumatatea mandatului s-au declarat nemultumiti sau suparati pe administratia presedintelui Barack Obama.

Circa sase din zece alegatori sunt suparati sau nemultumiti de Obama, desi aproape tot atatia americani au o parere similara despre liderii republicani din Congres. Doar o treime dintre americani sunt multumiti de administratia presedintelui american.

De asemenea, foarte multi alegatori au o opinie negativa despre ambele parti, iar opt din zece cetateni ai Statelor Unite (79%) dezaproba activitatea Congresului. Aproape 22% dintre alegatori considera ca viitoarea generatie de americani va trai mai bine decat generatia actuala.

Sectiile de vot au fost deschise marti in opt state americane pentru alegerile de la jumatatea mandatului, in urma carora republicanii ar putea obtine controlul asupra intregului Congres. Scrutinul de marti vizeaza toate mandatele din Camera Reprezentantilor, 36 dintre cele 100 de mandate ale Senatului si 36 de posturi de guvernator.

Sondajele ii prezinta ca favoriti pe republicani, care ar urma sa isi consolideze majoritatea in Camera Reprezentantilor si sa preia controlul Senatului de la democrati, ceea ce l-ar izola pe presedintele Barack Obama in ultimii doi ani ai mandatului sau la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.