Politicianul moldovean Renato Usatii, care va candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, si-a anuntat intentia de a construi o replica a Marelui Zid Chinezesc la granita R. Moldova cu Romania, unde vor fi infiintate magazine, restaurante, cazinouri, relateaza postul TV7, in pagina online.

Renato Usatii, o figura controversata in Republica Moldova in urma implicarii intr-un scandal financiar din 2011 si a legaturilor cu oameni de afaceri din Rusia, a declarat, intr-o emisiune a postului de televiziune TV7, ca are in vedere sa formeze o coalitie cu Partidul Comunistilor sau cu Partidul Socialistilor, condus de fostul comunist Igor Dodon in urma alegerilor legislative programate la 30 noiembrie in Republica Moldova.

Creditat in sondajele de opinie cu sanse la obtinerea unui mandat in Parlamentul de la Chisinau, Usatii a intrat in cursa electorala pentru scrutinul din 30 noiembrie pe listele partidului "Patria", dupa ce, anterior, justitia din R. Moldova a respins inregistrarea altor doua formatiuni politice infiintate de controversatul om de afaceri, scrie MEDIAFAX.

Intrebat despre resursele financiare de care dispune si de sustinerea acordata unor institutii din Republica Moldova, in conditiile in care a finantat cu sume impresionante o serie de concerte si evenimente de caritate, Renato Usatii a explicat ca "i-a ajutat pe unii sau pe altii". "Si aici nu este vorba de coruptie. Nu-mi era rusine sa ajut pe cineva. Este si o lege privind sponsorizarea. Orice actiune era coordonata cu Ministerul de Interne. Eu am oferit pistoale, masini politistilor. Ministrii nu au fost impotriva acestor actiuni. Timp de sapte ani, anual am facut asa ceva. Eu ofeream aceste lucruri, iar ministerul deja trebuia sa decida cui exact le ofera. Rugamintea mea a fost sa fie oferite oamenilor reali, care au meritat", a afirmat politicianul in emisiunea de la postul de televiziune TV7.

De asemenea, Renato Usatai a mai declarat ca este dispus sa renunte la cetatenia rusa cand va fi votata legea in acest sens. La sfarsitul lunii septembrie, Usatii a provocat polemica, dupa ce a declarat ca vrea sa implementeze in Republica Moldova un sistem de conducere autoritar similar celui din Belarus. Totodata, Usatii si-a declarat sustinerea (inclusiv financiara) pentru referendumul organizat in februarie in Gagauzia cu privire la procesul european al Republicii Moldova.

In cursa pentru alegerile parlamentare programate in Republica Moldova s-au inscris pana in prezent 15 partide si un bloc electoral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.