Franta isi va intensifica sprijinul pentru opozitia moderata din Siria si isi va consolida securitatea in locurile publice si transporturi
Parisul este de asemenea pregatit sa ajute alte tari sa lupte impotriva jihadistilor straini, daca aceste state ii cer acest lucru, a precizat Palatul Elysee, la o zi dupa decapitarea unui ostatic francez de o grupare algeriana afiliata grupului terorist Stat Islamic. Herve Pierre Gourdel, in varsta de 55 de ani, fusese rapit duminica seara in localitatea algeriana Tizi Ouzou, situata la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamista Jung al-Khilaka, afiliata organizatiei teroriste Stat Islamic, a postat o inregistrare video intitulata "Mesaj de sange pentru Guvernul francez", in care prezinta executarea ostaticului prin decapitare. Unul dintre teroristi citeste un mesaj in care denunta interventia "cruciatilor criminali francezi impotriva musulmanilor, in Algeria, Mali si Irak". "Dat fiind ca a expirat termenul de 24 de ore acordat Frantei pentru oprirea campaniei militare contra grupului Stat Islamic si pentru salvarea cetateanului francez, am decis uciderea acestuia pentru a razbuna victimele din Algeria si pentru a sustine califatul islamic", a afirmat teroristul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.