Rod Stewart a fost dat in judecata de o fotografa, care il acuza pe artist ca a folosit, fara permisiune, o fotografie realizata de aceasta in 1981 cerandu-i despagubiri de 2,5 milioane de dolari.

Bonnie Schiffman - care de-a lungul carierei sale a fotografiat multe celebritati, intre care Michael Jackson, Muhammad Ali, Steven Spielberg si Andy Warhol - sustine ca Rod Stewart si compania Caesars Entertainment au copiat o fotografie realizata de ea in 1981, fara sa ii ceara permisiunea si fara sa ii fie platite drepturi de autor.

Rod Stewart si Caesars Entertainment ar fi folosit respectiva fotografie atat pentru promovarea unei serii de spectacole sustinute de cantaret in Las Vegas, cat si a unui turneu mondial al artistului, potrivit actiunii depuse, joi, la tribunalul federal din Los Angeles. Fotografia in cauza a fost folosita pe coperta albumului greatest hits lansat de Rod Stewart in 1989, "Storyteller", si il prezinta pe cantaret cu spatele, cu parul aranjat cu "tepi", acest "look" fiind de fapt o emblema a artistului britanic.

"Fotografia are o insemnatate puternica pentru milioane de fani care stiu acel album. Credem ca de asta au si folosit-o", a declarat avocatul reclamantei, William Hochberg. Cele doua fotografii - cea realizata de Bonnie Schiffman si cea folosita de Caesars Entertainment - nu sunt identice, dar ambele il arata pe Rod Stewart din spate, cu parul sau celebru coafat. Avocatul William Hochberg a declarat ca situatia poate fi considerata foarte usor un caz de incalcare a drepturilor de autor. "Au copiat fotografia clientei mele", a spus avocatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.