planul de pace in sapte puncte privind rezolvarea situatiei din Ucraina, propus de presedintele Vladimir Putin a fost distribuit ca document oficial la Natiunile Unite.
"Am distribuit planul in sapte puncte sugerat de presedintele Putin ca document oficial la ONU. Acesta este un alt efort din partea noastra la ONU pentru detensionarea conflictului", a declarat diplomatul.

Putin a dezvaluit acest plan de pace in sapte puncte in timpul vizitei sale in Mongolia, cerand Kievului sa isi retraga trupele din regiunile de sud-est ale tarii. Intampinat favorabil initial de catre Kiev, potrivit agentiei ruse, acest plan a fost descris ulterior drept "praf in ochii comunitatii internationale" de catre premierul ucrainean Arseni Iateniuk. Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al sefului statului, a subliniat la randul sau ca Vladimir Putin nu intentioneaza sa impuna acest plan nimanui, apreciind ca cel mai important este obiectivul final, respectiv incetarea focului si lansarea negocierilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.