Rebelii sirieni au asigurat ONU ca ca cei 44 de membri originari din Fiji ai Fortei Natiunilor Unite stationata in Platoul Golan, sunt in stare buna.

ONU a anuntat joi capturarea a 44 de soldati (un numar revizuit ulterior la 43, dar confirmat de ONU vineri seara), in timp ce 72 de membri filipinezi ai Fortei ONU sunt blocati in doua obiective diferite din zona Platoului Golan. Rebelii sirieni, dintre care unii au legaturi cu Frontul al-Nosra, aripa siriana a al-Qaida, au fost acuzati pentru aceasta situatie.

Nici o informatie despre eliberare


"Natiunile Unite au primit asigurari din surse credibile conform carora cei 44 de soldati din cadrul UNDOF (Forta ONU de supraveghere a dezangajarii militare dintre Siria si Israel) sunt in stare buna",
a indicat purtatorul de cuvant, fara a preciza daca militarii au fost eliberati."UNDOF nu a avut contacte deocmadata cu militarii sai", a adaugat el, precizand ca responsabilii acestei forte a ONU au fost "informati ca intentia celor care ii retin pe soldati a fost sa ii retraga din campul de lupta pentru a-i conduce intr-un loc sigur, sub protectia lor".

In schimb, UNDOF a fost "in contact regulat" cu cei 72 de filipinezi blocati de rebeli. Nici acestia "nu au fost raniti si sunt in stare buna".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.