Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs luni in vestul Iranului, a anuntat Institutul american de geofizica USGS, citat de AFP.

Cutremurul, care a avut loc la 36 de kilometri sud-est de orasul Abdanan, in apropiere de frontiera irakiana, si la o adancime de zece kilometri, s-a produs la ora locala 07.02 (05.32 ora Romaniei), a precizat institutul.

Potrivit televiziunii publice, seismul a avut magnitudinea de 6,1 pe scara Richter si a afectat provincia Ilam, la frontiera cu Irakul, provocand ranirea a numeroase persoane, scrie MEDIAFAX.

"Din fericire, niciun mort nu a fost semnalat pentru moment, dar exista numerosi raniti si multe pagube materiale", a declarat responsabilul Crucii rosii locale pentru televiziune.

Numerosi locuitori si-au petrecut noaptea in afara casei din cauza cutremurelor mici care au afectat regiunea inca de ieri. "Echipe de salvare au fost trimise la fata locului", a afirmat un alt oficial local desemnat sa se ocupe de coordonarea ajutorului.

Televiziunea a anuntat, de asemenea, ca 40 de raniti au fost salvati in orasul Abdanan.

Provincia Ilam este slab populata si este situata la frontiera cu Irakul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.