Mai multi sportivi provenind din tari din Africa afectate de febra Ebola nu vor putea participa la cea de-a doua editie a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care incep sambata la Nanjing (China), a anuntat Comitetul International Olimpic (CIO).

CIO si comitetul de organizare au decis ca "sportivii proveniti din regiuni infectate nu vor putea participa la sporturile de lupta sau la natatie". Acestia vor fi supusi unor teste medicale pe toata perioada competitiei. Comunicatul CIO precizeaza ca autoritatile chineze sunt pregatite sa faca totul in cazul Ebola.

"Regretam ca din cauza acestei probleme, anumiti sportivi sufera dublu, din cauza epidemiei din tara lor de origine si pentru ca nu pot participa la jocuri", se arata in comunicatul publicat vineri.

Jocurile Olimpice de Tineret au fost infiintate in 2007 si prima editie a avut loc la Singapore in 2010.

Romania va fi reprezentata de 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16 – 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.

Potrivit ultimului bilant prezentat miercuri de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, febra Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane din 1.975 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile). Cifra reprezinta o rata a deceselor de 54%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.