Negocierile indirecte pentru o incetare durabila a focului in Fasia Gaza urmeaza sa se reia duminica, la Cairo, unde o delegatie israeliana este asteptata.

Miscarea islamista palestiniana Hamas, care controleaza Fasia Gaza, a refuzat vineri prelungirea unui armistitiu de trei zile, acuzand Israelul ca refuza sa avanseze in discutiile ce trebuie sa conduca, potrivit palestinienilor, la anularea blocadei ce afecteaza enclava, anunta MEDIAFAX.

Oficialul palestinian, unul dintre negociatorii trimisi la Cairo, nu a indepartat posibilitatea ca un nou armistitiu provizoriu sa fie anuntat inainte de discutiile de duminica.

De la reluarea ostilitatilor vineri dimineata, combatantii palestinieni au lansat zeci de rachete asupra teritoriului Israelului, care, in replica, a vizat aproximativ o suta de obiective din Fasia Gaza.

Egiptul in indemnat in repetate randuri, in calitate de mediator, la incetarea razboiului in Fasia Gaza, care s-a soldat cu aproape 2.000 de morti din 8 iulie, majoritatea civili palestinieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.