Premierul islamo-conservator, Recep Tayyip Erdogan, a provocat o noua polemica, vineri, dupa ce s-a luat de o cunoscuta jurnalista turca, careia i-a spus ca este o "femeie nerusinata" si i-a cerut sa "ramana la locul sau".

Cu doua zile inainte de primul tur al scrutinului prezidential, Recep Tayyip Erdogan s-a luat de corespondenta publicatiei americane Newsweek si a cotidianului turc Taraf, Amberin Zaman, care, potrivit lui, l-a criticat in cursul unei dezbateri televizate.

"Este o militanta deghizata in jurnalista, este o femeie nerusinata", a spus seful Guvernului turc joi seara, in cursul unei reuniuni publice, la Malatya, in estul Turciei, cerandu-i sa "ramana la locul sau".

"Ei ti-au dat un stilou, iar tu scrii un editorial intr-un cotidian (...) si insulti o societate musulmana 99%", a acuzat el, citat de MEDIAFAX.

"Linsati o femeie musulmana care v-a descris exact asa cum sunteti pentru ca femeile sunt tinte, e adevarat?", i-a raspuns jurnalista intr-un editorial publicat vineri de Taraf.

Erdogan lanseaza frecvent critici la adresa presei din tara sa.

Dunja Mijatovici, reprezentanta Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a apreciat ca iesirea lui Recep Tayyip Erdogan constituie un act de "intimidare" si "amenintare la adresa presei libere".

Vicepremierul turc Bülent Arinç si-a atras recent critici din partea asociatiilor feministe din Turcia, dupa ce le-a recomandat femeilor sa nu rada puternic in public, in numele "decentei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.