Interzicerea importurilor mai multor produse alimentare occidentale, decisa joi de Rusia, a provocat primele victime, animalele de la gradina zoologica din Moscova fiind private de numeroase dintre "delicatesele" din meniul zilnic.

Ingrijitorii de la gradina zoologica din Moscova vor trebui sa gaseasca rapid o alta sursa de aprovizionare pentru legumele olandeze si merele poloneze, folosite intr-o cantitate considerabila in meniul animalelor.

"In general, foloseam hrana importata din diverse motive, mai ales faptul ca este mai putin scumpa, iar animalele o prefera", a declarat purtatoarea de cuvant a gradinii zoologice din Moscova, Anna Kasurovskaia.

"Sunt analizate posibilitati pentru inlocuirea acestor produse, dar nu va fi usor", a adaugat ea.

Premierul Dmitri Medvedev a anuntat joi un emabargou asupra mai multor produse alimentare din Uniunea Europeana, Statele Unite, Australia, Canada si Japonia.

Oficialii rusi considera insa ca este posibil sa fie gasiti noi furnizori pentru multe dintre produsele europene vizate de embargou, fie in Rusia sau in alte tari. Anna Kasurovskaia s-a declarat insa ingrijorata in legatura cu aprovizionarea gradinii zoologice cu peste, legume si fructe proaspete, in special mere si telina.

"Multe dintre animalele de la gradina zoologica mamanca mere si importam din Polonia, deoarece sunt mai putin scumpe si de buna calitate", a mai afirmat purtatoarea de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.