Republica Moldova va fi invitata pentru prima data la summitul NATO din septembrie, a declarat ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, in cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Libera.

"Ne apropiem de summit-ul NATO, care va avea loc la inceputul lunii septembrie", a declarat ministrul.

"Sa nu uitam ca si Republica Moldova a contribuit in acest an la succesul misiunilor Aliantei (Nord-Atlantice) de promovare a securitatii si stabilitatii pe continentul european, am trimis un contingent in KFOR. Datorita acestui fapt vom fi invitati si la summitul Aliantei, in premiera. Si avem toate premisele, sper, sa contam pe solidaritate din partea Aliantei acum mai mult ca niciodata", a precizat Gherman, potrivit MEDIAFAX.

Intrebata daca Rusia ar putea sa fie mai cooperanta in urma solicitarii Washingtonului de retragere a armatei de pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul a spus ca probabil acest demers nu poate fi ignorat. "Statele Unite ale Americii sunt, de fapt, o tara care consecvent promoveaza acest deziderat atat in cadrul dialogului bilateral ruso-american, cat si in cadrul organizatiilor si organismelor internationale", a afirmat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.