Aripa siriana a retelei teroriste Al-Qaida a postat online o inregistrare video in care apare un kamikaze american care a comis la sfarsitul lui mai un atentat sinucigas asupra unei pozitii a armatei siriene in nord-vestul acestei tari, relateaza AFP.

Moner Mohammad Abu-Salha, alias Abu Hurayra Al-Amriki, este considerat primul american care a comis acest tip de atac de la inceputul conflictului sirian, in martie 2011.

"Vreau sa ma odihnesc in viata de dupa moarte, nu in aceasta lume. Inima mea nu este aici, sper ca va fi in paradis", declara tanarul intr-o araba vorbita cu ezitari. Inregistrarea video, de 17 minute, a fost postata vineri pe YouTube de catre Frontul al-Nusra, transmite MEDIAFAX.

"Am venit in Siria fara bani, pentru a cumpara o carabina sau un sac. Allah mi-a dat carabina si un sac si (apoi) mi-a dat si mai mult", continua el.

Tanarul s-a detonat pe 25 mai intr-o baza apartinand armatei siriene, in provincia Idlib. Sase zile mai tarziu, Departamentul de Stat american confirma ca este vorba despre un cetatean american.

Potrivit unor surse, intre 9.000 si 11.000 de combatanti straini au venit in Siria in ultimii trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.