Doua tabere de romi in care locuiau aproximativ 50 de persoane au fost demolate, joi dimineata, la Bondoufle, intr-o zona prin care vor trece duminica rutierii participanti in Turul Frantei, informeaza AFP, citand surse concordante.

Intr-o hotarare a autoritatilor locale datand din 22 iulie desfiintarea taberelor este justificata in special prin "trecerea Turului Frantei", duminica, pe soseaua in apropierea careia erau instalati romii, ceea ce ar fi reprezentat "riscuri pentru securitate".

Nicole Brulais, reprezentanta a Asociatiei de Solidaritate cu familiile romane si rome, a declarat ca joi dimineata in cele doua tabere se mai aflau aproximativ 30 de persoane, intre care si numerosi copii. "Pentru ei nu s-a planificat nicio cazare la hotel", a precizat Brulais pentru AFP.

Intr-un comunicat, asociatia Secours Catholique a explicat ca in luna ianuarie a primit asigurari din partea primarului din Bondoufle ca familiile de romi nu vor avea de suferit daca tabara nu se va mari, zona va fi bine intretinuta si va exista o colaborare intre familii, serviciile sociale si Secours Catholique.

"Toate aceste conditii au fost indeplinite", a precizat asociatia, care considera evacuarea "de neacceptat din punct de vedere uman, absurda din puncte de vedere economic si de neinteles din punct de vedere politic".

"Nu am promis acest lucru", a reactionat primarul Jean Hartz. "Am spus acele lucruri referitor la o singura familie, formata din circa zece persoane, care se afla acolo de zece luni", a adaugat Hartz.

In ceea ce priveste faptul ca prin zona va trece duminica Turul Frantei, Jean Hartz a spus ca "este o intamplare".

Ultima etapa a editiei din acest an a Turului Frantei se va desfasura, duminica, intre localitatea Evry si capitala Paris, pe distanta de 137,5 kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.