Liderii europeni nu au reusit miercuri sa ajunga la o intelegere cu privire la nominalizarile la conducerea UE, au anuntat surse europen.

Summitul "s-a incheiat fara acord" cu privire la numirea unui sef al diplomatiei europene si a presedintelui Consiliului European, a anuntat o sursa, citat de MEDIAFAX.

Multe alte surse au confirmat esecul acestui summit, mentionand ca sefii de stat si de Guvern ai Uniunii Europene vor participa la un summit pe 30 august.

"Este mai bine sa nu avem un acord, deoarece inca nu este posibil sa ajungem la o intelegere cu privire la pachetul de nominalizari", a declarat presedintele lituanian, Dalia Grybauskaite.

"Nu am ajuns la un acord cu privire la o solutie consensuala pentru pachetul de nominalizari", a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

"Este regretabil, dar nu e dramatic", a adaugat el, apreciind ca "este firesc ca o astfel de operatiune delicata sa ia timp".

"Sunt sigur ca vom ajunge (la un acord) pas cu pas, etapa cu etapa", a declarat cancelarul german, Angela Merkel la sfarsitul summitului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.