Washingtonul a anuntat vineri ca este pregatit sa apeleze la contactele pe care le are in Orientul Mijlociu pentru a favoriza incheierea unui armistitiu intre Israel si miscarea islamista palestiniana Hamas, relateaza AFP.

Joi, presedintele american, Barack Obama, l-a sunat pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru a-si exprima temerea in privinta unei escaladari a tensiunilor si pentru a-i propune medierea Statelor Unite in vederea incheierii unui armistitiu.

Ofensiva israeliana in Fasia Gaza s-a soldat deja cu peste 100 de morti in patru zile, transmite MEDIAFAX.

"Avem contacte in regiune si am dori sa apelam la ele pentru a favoriza incetarea tirurilor de rachete din Gaza si (...) Liban", a explicat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest.

O racheta lansata din sudul Libanului a vizat vineri dimineata nordul Israelului, antrenand o riposta israeliana, fara sa produca victime sau pagube, au anuntat pentru AFP surse militare libaneze si israeliene.

Seful Pentagonului, Chuck Hagel, l-a sunat la randul sau vineri pe ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, pentru a-i transmite un mesaj similar.

"Am fost foarte clari, atat presedintele Obama aseara, cat si eu insumi in cursul conversatiei cu ministrul Yaalon, asupra faptului ca vrem sa facem tot posibilul pentru a ajuta la incetarea (confruntarilor) si pentru a incuraja toate partile (implicate) sa nu lase ca aceste ostilitati sa scape si mai mult de sub control", a declarat Hagel in fata unor jurnalisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.