Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat joi seara pregatit sa dezvolte un "sistem care sa garanteze securitatea informatiei", calificand drept "ipocrizie evidenta" supravegherea electronica operata de americani in lumea intreaga, intr-un interviu acordat presei ruse.

"In ceea ce priveste spionajul electronic, nu este doar o ipocrizie evidenta intre aliati si parteneri, ci si un atac direct la adresa suveranitatii si o incalcare a drepturilor omului, o invadare a vietii private", a declarat Putin, care a raspuns astfel unei intrebari a agentiei rusesti Itar-Tass, referitor la interceptarile telefonice americane.

"Sunt pregatit sa dezvolt in comun un sistem care sa garanteze securitatea informatiei internationale", a continuat el, cu o zi inainte de a pleca intr-un turneu diplomatic in America Latina, unde urmeaza sa participe la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

In 2013, dezvaluirile colaboratorului serviciilor de informatii americane Edward Snowden cu privire la mai multe programe tentaculare de supraveghere ale Agentiei Nationale de Securitate (NSA) au aratat amploarea supravegherii electronice operate in lumea intreaga de Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.