Aproximativ 1.200 de membri ai serviciilor de securitate ucrainene si circa 200 de militanti prorusi au murit in confruntarile care au avut loc in ultimele 48 de ore in orasul ucrainean Slaviansk, sustine Viaceslav Ponomariov, liderul local al insurgentilor, citat de RIA Novosti.

"Potrivit informatiilor de care dispunem, armata ucraineana a suferit urmatoarele pierderi: 1.200-1.300 de militari au murit, opt elicoptere si 15 vehicule blindate au fost distruse. Au suferit pierderi uriase. Ma refer doar la Slaviansk", a spus Ponomariov, scrie MEDIAFAX.

Presedintele in exercitiu al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a anuntat joi ca un elicopter militar a fost doborat la Slaviansk, incidentul soldandu-se cu moartea a 14 militari ucraineni. Armata ucraineana a modificat bilantul, precizand ca sunt 12 morti.

"Circa 200 de combatanti prorusi au fost ucisi, iar 300 au fost raniti in confruntarile de la Slaviansk", a subliniat Ponomariov.

Serviciile de securitate ucrainene au declansat de 48 de ore operatiuni "antiteroriste" de anvergura in Slaviansk, un bastion al insurgentilor prorusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.