Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri ca, in cazul in care interesele tarii sale in Ucraina vor fi atacate, Rusia va raspunde ca in Georgia, in 2008, cand a trimis tancuri in aceasta tara din Caucaz.

Lavrov a declarat ca, in cazul in care interesele tarii sale in Ucraina vor fi atacate, Rusia va raspunde ca in Georgia, in 2008, cand a trimis tancuri, scrie MEDIAFAX.

"Daca interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele ruse sunt atacate in mod direct, asa cum au facut in (teritoriul separatist georgian) Osetia de Sud, nu vad alta cale decat de a raspunde, cu respectarea dreptului international", a declarat seful diplomatiei ruse pentru postul de televiziune RT.

"Un atac impotriva cetatenilor rusi este un atac impotriva Rusiei", a adaugat el.

In 2008, un razboi-fulger a opus Rusia si Georgia, la finalul caruia Moscova a recunoscut independenta a doua teritorii separatiste proruse din aceasta tara mica din Caucaz, Osetia de Sud si Abhazia.

Lavrov a facut aceste declaratii dupa ce autoritatile de Kiev au anuntat reluarea operatiunii "antiteroriste" vizand separatistii din estul Ucrainei, dupa doar cateva ore de la plecarea vicepresedintelui american Joe Biden de la Kiev, unde a efectuat o vizita oficiala.

De asemenea, seful diplomatiei ruse a apreciat ca deciziile puterii ucrainene sunt "conduse" de catre Statele Unite.

"Este foarte clar ca au ales momentul vizitei vicepresedintelui american pentru a anunta reluarea operatiunii, pentru ca operatiunea a fost declansata imediat dupa vizita la Kiev a (directorului CIA) John Brennan", a declarat Lavrov.

"Nu am niciun motiv sa nu cred ca americanii conduc acest spectacol in modul cel mai direct", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.