Membri ai unor militii proruse au ocupat, sambata, cu blindate si arme automate, inca o baza din Crimeea, in apropiere de Sevastopol, tragand focuri de avertisment.

Vehicule blindate au patruns intr-o unitate militara din Belbek. Militanti prorusi au tras focuri de arma in aer pentru a-i soma pe militarii ucraineni sa paraseasca baza.

Membri ai unor militii proruse au atacat, sambata, o alta baza militara ucraineana situata in vestul regiunii Crimeea, anexata oficial de catre Rusia. Aproximativ 200 de combatanti inarmati au patruns in baza aeriana de la Novofedorivka, in vestul Peninsulei Crimeea, scrie MEDIAFAX.

Militarii ucraineni s-au baricadat in cladirile unitatii si au lansat grenade lacrimogene. Militantii prorusi au somat militarii ucraineni sa paraseasca unitatea, arborand drapelul Rusiei, in locul celui ucrainean. La ocuparea bazei militare au asistat si militari rusi. Un ofiter al armatei ruse a intrat in cladire pentru a negocia cu militarii ucraineni.

In bazele de pe teritoriul Crimeei sunt in continuare militari ucraineni. Rusia a anuntat ca le permite sa plece din unitati sau sa se inroleze in armata rusa.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficiala a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite si Uniunea Europeana considera Crimeea drept parte a Ucrainei si au adoptat sanctiuni economice si politice contra Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.