O agentie de control din Grecia a descoperit in urma verificarilor cheltuieli nejustificate ale autoritatilor elene, printre care achizitia de trabucuri cubaneze de catre ministere, petreceri si inmormantari de lux sau facturi uriase la electricitate pentru cladiri nefolosite.

Intr-un astfel de caz, Fondul Unificat de Asigurare a Liber-Profesionistilor a organizat o petrecere de 33.500 de euro, in timp ce primaria din Ormylia a cheltuit 6.000 de euro pentru felicitari de sarbatori, potrivit autoritatii de control a administratiei publice din Grecia, citata de portalul GreekReporter.

Totodata, primaria din Loutraki Perachoras a acordat burse de cate 13.000 de euro studentilor merituosi, folosind fonduri ale statului.

Aceste cheltuieli sunt insa departe ca valoare de factura de 300.000 de euro platita in vara anului trecut de facultatea de filosofie a unei universitati de stat pentru ca a lasat lumina aprinsa intr-o cladire goala. O suma si mai mare, de 4,8 milioane de euro, a fost cheltuita pe designul site-urilor pentru servicii publice in Grecia, scrie MEDIAFAX.

Agentia de control a descoperit si alte cheltuieli inutile, precum o factura de 4.500 de euro la primaria din Pireu pentru un portret al unui fost primar decedat, in timp ce autoritatile din Glyfada au cheltuit 37.000 de euro pentru inmormantarea fostului edil al localitatii.

La compania de stat de distributie de electricitate PPC, inspectorii au aflat ca in perioada 2008-2010, unii membri ai sindicatului au pus la cale o schema de 1,2 milioane de euro pentru a-si finanta calatorii in locatii exotice de pe glob.

Grecia a trecut prin sase ani de recesiune puternica, care a afectat semnificativ nivelul de trai al populatiei. Atoritatile estimeaza ca economia va reveni pe crestere in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.