India a anuntat ca si-a suspendat operatiunile de cautare ale Boeingului 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut de pe radare in urma cu opt zile.

"Operatiunea este suspendata. Asteptam noi instructiuni din partea Malaysiei. Nu s-a detectat nimic in cautarile de sambata", a declarat Harmit Singh, un purtator de cuvant al fortelor armate pentru insulele Andaman si Nicobar.

"Niciun avion nu a decolat astazi (duminica)", a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

India a mobilizat sase nave si cinci avioane intr-o zona a Golfului Bengal si in jurul insulelor Andaman si Nicobar, in nordul carora se afla Golful, iar in est Marea Andaman.

Autoritatile malaysiene au anuntat sambata ca dezactivarea sistemelor de comunicatii ale zborului MH370 si schimbarea brusca a directiei catre Oceanul Indian "corespund unei actiuni deliberate a cuiva din avion", acesta continuand sa zboare timp de aproape sapte ore.

Dupa abandonarea operatiunilor in Marea Chinei de Sud, avioane si nave care apartin unui numar de aproximativ zece tari se concentreaza asupra a doua coridoare, si anume unul in nord, din Kazahstan si pana in nordul Thailandei, iar celalalt in sud, in partea sudica a Oceanului Indian.

Culoarul din sud este considerat mai susceptibil de catre analisti, care subliniaza ca cel din nord include spatiile aeriene apartinand mai multor tari, ale caror radare militare ar fi reperat in mod sigur avionul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.