Viktor Ianukovici a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Rostov-pe-Don, ca nu a fost "rasturnat" de la putere, ci a fost obligat sa paraseasca Ucraina din cauza unor amenintari la adresa vietii sale, el adaugand ca situatia din Crimeea este o "reactie naturala" fata de o uzurpare a puterii.

Ianukovici a declarat ca a fost nevoit sa paraseasca Ucraina in urma unor amenintari la adresa vietii sale.

El a mai afirmat, intr-o conferinta de presa la Rostov-pe-Don, in sudul Rusiei, in apropiere de frontiera cu Ucraina, ca puterea a fost preluata de catre "tineri nationalisti si profascisti".

"Tot ceea ce se intampla in Crimeea este o reactie absolut naturala la o lovitura de stat a unor banditi, la Kiev o mana de radicali a uzurpat puterea", a mai spus Ianukovici, indemnand Crimeea sa ramana in cadrul Ucrainei.

Viktor Ianukovici a declarat vineri ca a discutat la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin, dupa ce a sosit in Rusia, dar ca nu s-a intalnit cu acesta, scrie mediafax.

"Ma voi intoarce in Ucraina (...) imediat ce voi primi (anumite) conditii si garantii, in special din partea mediatorilor internationali, cu privire la securitatea mea", a spus Ianukovici intr-o conferinta de presa sustinuta la Rostov-pe-Don, in sudul Rusiei, in apropiere de fontiera cu Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.