Parlamentul republicii autonome Crimeea a anuntat joi ca va organiza un referendum pentru a determina viitorul regiunii pe fondul tulburarilor din tara, relateaza Russia Today, in pagina electronica.

Parlamentul a declarat ca referendum este despre "imbunatatirea statutului autonomiei si extinderea competentelor sale".

"Potrivit principiilor care stau la baza democratiei, plenul Parlamentului Crimeei considera ca singura cale de iesire din situatie pe teren este recurgerea directa la poporului. Suntem increzatori ca doar organizand un referendum pe tema imbunatatirii statutului Autonomiei si extinderea competentelor sale, crimeenii vor putea sa determine viitorul Autonomiei ei insisi, fara presiuni externe", a declarat Oksana Korniciuk, secretarul de presa al Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Ca urmare a "preluarii neconstitutionale a puterii in Ucraina de catre nationalisti radicali sustinuti de bande inarmate", pacea si ordinea in Crimeea sunt "sub amenintare", a subliniat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.