Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a votat, miercuri, in favoarea unei propuneri de eliminare a vizelor de calatorie pentru cetatenii moldoveni posesori ai unui pasaport biometric, potrivit unui comunicat al PPE.

"Lucrurile s-au miscat repede si foarte bine. In noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar in mai putin de trei luni s-au facut demersurile necesare si s-a votat raportul in comisia parlamentara. Plenul Parlamentului European va vota in sesiunea urmatoare, pe 25 februarie, si sunt absolut convins ca rezultatul va fi pozitiv", a declarat Marian-Jean Marinescu, raportor al Grupului PPE pentru acest dosar.

"Apropierea R. Moldova de Europa trebuie sprijinita si incurajata, iar eforturile guvernului de la Chisinau de realizare a unor reforme-cheie, in linie cu valorile UE, merita recompensate. Exista un larg consens in Parlament in aceasta privinta. In maximum trei luni cetatenii moldoveni vor circula liber in UE", a mai spus eurodeputatul PDL, potrivit mediafax.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, ca in cateva luni cetatenii moldoveni vor putea circula liberi in UE, daca lucrurile merg conform calendarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.