Cercetatorii britanici sustin ca regulamentele europene care nu permit testarea pe copii a medicamentelor anticancer ii priveaza pe cei mici de o sansa in plus la viata.

Din 28 de medicamente anticancer aprobate pentru adulti in Uniunea Europeana, din 2007 pana in prezent, 26 ar putea fi eficiente si in cazul copiilor bolnavi de cancer, insa in cazul a 14 dintre ele sunt interzise testele clinice pe copii.

Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie solicita ca astfel de restrictii sa nu mai fie impuse, scrie bbc.co.uk.

Este esential ca tratamentele inovatoare pentru cancer sa fie testate nu numai pe adulti, ci si pe copii, ori de cate ori mecanismul de actiune a medicamentului sugereaza ca acesta ar putea fi eficient. Pentru asta este necesara modificarea normelor UE, intrucat sistemul actual nu le ofera copiilor acces la tratamente noi, care i-ar putea ajuta sa castige ani in plus de viata”, a declarat Alan Ashworth, directorul adjunct al Institutului britanic de Cercetare a Cancerului, potrivit stiri.yahoo.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.