Peste 2.500 de case erau amenintate, luni, de cresterea apelor Tamisei in Berkshire si Surrey, la vest de Londra, unde se afla si castelul Windsor, au anuntat autoritatile.

In total, au fost emise 16 alerte de inundatii, dintre care 14 in Berkshire si Surrey si doua in Somerset afectat de inundatii exceptionale de peste o luna.

Mai multe zone, intre care Grand Parc din Windsor, situate in apropierea castelului reginei Elizabeth II, construit pe o colina, erau deja inundate, scrie MEDIAFAX.

Capitala este protejata de un baraj in cartierul sudic Woolwich dar orasul Croydon, situat la periferia de sud a Londrei, a prevazut protejarea locuintelor si magazinelor pompand apa si deversand-o in pasajele pietonale subterane.

In timp ce furia sinistratilor era inca vizibila, oamenii politici si agentia pentru mediu (AE) isi pasau, luni, responsabilitatea pentru aceasta situatie.

Presedintele AE Chris Smith, presat sa demisioneze, a declarat luni pentru BBC Radio 4 ca echipele sale stiu "de 100 de ori mai multe lucruri despre gestionarea riscurilor in materie de inundatii decat orice om politic".

"AE trebuie sa rezolve normele fixate de Guvern", a amintit el, adaugand ca "banii reprezinta o mare parte din problema".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.