Regimul Bashar al-Assad, al carui stoc de arme chimice este in curs de neutralizare, detine "capacitatea pentru o productie limitata" de arme biologice, afirma James Clapper, directorul Serviciilor americane de informatii.

"Credem ca elemente ale programului de arme biologice siriene au trecut de la stadiul de cercetare la cel de dezvoltare; Siria poate avea o productie limitata de arme biologice", a declarat Clapper in Comisia de Informatii din Senatul SUA.

Este prima data cand un oficial american de rang inalt evoca in mod deschis posibilitatea fabricarii de arme biologice de catre regimul Bashar al-Assad, scrie mediafax.

Cele 16 agentii de spionaj care alcatuiesc Serviciile americane de informatii (DNI) considera ca Damascul "nu a reusit sa militarizeze agenti biologici. Insa regimul sirian detine arme conventionale care pot fi modificate pentru a raspandi agenti biologici", a explicat Clapper.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.