Secretarul american de Stat, John Kerry, a criticat vineri noile legi adoptate de Ucraina impotriva opozitiei, considerandu-le contrare normelor democratice ale Uniunii Europene.

Kerry a apreciat in fata presei ca aceasta legislatie este "antidemocratica" si "incalca normele OSCE si ale UE", la care opozitia ucraineana vrea sa adere, contrar regimului de la Kiev, care s-a apropiat de Moscova.

"Avem increderea profunda ca poporul ucrainean vrea sa fie afiliat, vrea sa fie asociat cu Europa", a afirmat seful diplomatiei americane.

Si, a adaugat Kerry, astfel de "manevre antidemocratice sunt extrem de tulburatoare si ar trebui sa ingrijoreze orice tara care vrea sa vada poporul ucrainean la putere, si nu doar exprimandu-si dorintele, ci si indeplinindu-i-se", scrie MEDIAFAX.

Kerry s-a exprimat in fata jurnalistilor la Departamentul de Stat, in timp ce l-a primit pe omologul sau grec Evangelos Venizelos.

Vineri, occidentalii au avertizat Kievul dupa adoptarea unor legi considerate represive fata de opozitie si care, potrivit lor, indeparteaza si mai mult tara de Europa.

Opozitia ucraineana si organizatiile neguvernamentale au denuntat instaurarea unei "dictaturi" dupa adoptarea, cu o zi inainte, a acestor legi, ce consolideaza sanctiunile impotriva manifestantilor si introduc, la fel ca in Rusia, notiunea de "agent strain".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.