Germania are putine sperante in ce priveste incheierea unui acord cu Statele Unite asupra interzicerii spionajului reciproc, potrivit presei germane care a citat luni surse din cadrul serviciilor de informatii.

"Nu obtinem nimic", a afirmat in editia de marti a cotidianului Süddeutsche Zeitung (SZ) o sursa din cadrul serviciilor germane de informatii (BND), care participa la discutiile rezultate in urma dezvaluirilor fostului consultant al Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA) Edward Snowden. Aceste dezvaluiri se refera la vastul program american de spionaj care a vizat si Germania.

Potrivit acestui cotidian din Munchen, in randul delegatiei germane predomina supararea, astfel incat un oficial de rang inalt a afirmat: "Americanii ne-au mintit".

Postul german de televiziune NDR a transmis aceleasi informatii referitoare la starea negocierilor in curs, scrie MEDIAFAX.

Potrivit SZ, americanii refuza, de exemplu, sa precizeze data de la care era spionat telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel si daca alti oficiali germani de rang inalt au fost sau sunt supravegheati.

Un purtator de cuvant al Guvernului german a refuzat sa comenteze informatiile aparute in presa, afirmand doar ca "negocierile continua".

In toamna, dupa ce presa a dezvaluit ca telefonul mobil al cancelarului german este posibil sa fi fost spionat de catre Statele Unite, Germania l-a convocat pe ambasadorul american la Berlin pentru a-i cere explicatii, un gest rar intre aliati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.