Cancelarul german Angela Merkel a apreciat miercuri, in cursul unei intalniri cu presedintele François Hollande in capitala Frantei, ca Parisul si Berlinul ar putea "deschide acum o noua etapa" in relatia lor.

"Am putea deschide acum o noua etapa" in relatiile franco-germane, a declarat cancelarul, reinvestita oficial marti pentru un al treilea mandat.

Merkel a subliniat ca Parisul si Berlinul "au lucrat deja impreuna foarte intens in ultimele luni".

Un consiliu de ministri franco-german se va intruni la 19 februarie pentru "a aprofunda" relatiile dintre cele doua state, a precizat ea.

Pentru Angela Merkel, scopul este de "a arata ca impreuna putem realiza mai multe pentru barbatii si femeile din tarile noastre, decat daca am face acest lucru separat", scrie MEDIAFAX.

"Vrem sa facem Europa sa avanseze si sa cream din ea cel mai puternic continent din lume", a subliniat Merkel, in ajunul unui summit european privind Uniunea bancara, care ar trebui sa evite riscul unei noi crize in zona euro.

La randul sau, presedintele francez a apreciat ca Franta si Germania impartasesc acum un "orizont comun ce ar trebui sa devina o agenda comuna".

"Europa are nevoie de relatia dintre Franta si Germania, o relatie de incredere, o relatie puternica, o relatie deschisa", a adaugat Hollande.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.