Fortele Aeriene americane au lansat un nou model de avion fara pilot, care poate zbura in continuu 24 de ore, in spatele liniilor inamice, afirma surse citate de CNN.

Surse militare au declarat ca noul avion de spionaj va conferi Statelor Unite un avantaj tehnologic esential in relatia cu tari ostile precum Coreea de Nord, Siria si Iranul.

Drona, care va avea numele RQ-180, a fost prezentata de revista de profil Aviation Week and Space Technology, insa existenta aparatului de zbor este ultrasecreta, astfel ca Fortele Aeriene americane nu au confirmat existenta avionului.

Insa unii oficiali militari au confirmat lansarea aparatului de zbor, explicand ca drona poate zbura continuu 24 de ore pentru a participa la misiuni de spionaj, scrie MEDIAFAX.

Aparatul ultrasecret este stationat intr-un hangar din Zona 51, o baza a Fortelor Aeriene din Nevada. Drona poate zbura pana la altitudinea de 18.000 de metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.