Papa Francisc a intrat in vizorul puternicelor clanurilor mafiote italiene dupa ce a initiat o cruciada impotriva coruptiei in incercarea de a face mai transparente finantele Vaticanului, avertizeaza un procuror cunoscut pentru activitatea sa impotriva mafiei calabreze.

Nicola Gratteri, procuror adjunct al orasului Reggio di Calabria, din sudul Italiei, cunoscut luptator impotriva gruparii mafiote Ndrangheta, a declarat miercuri intr-un interviu pentru ziarul Il Fatto Quotidiano, ca incercarea de a transparentiza Vaticanul provoaca nervozitate si agitatie in randul mafiotilor care fac afaceri cu prelati corupti.

"Papa Francisc desfiinteaza centre de putere economica in Vatican. Daca sefii mafiei ar putea sa il impiedice, nu ar ezita sa o faca. Nu stiu daca membrii crimei organizate sunt intr-o pozitie in care sa poata faca ceva, dar cu siguranta se gandesc la asta. Ar putea fi periculosi", a declarat Nicola Gratteri.

Papa Francisc, care a cerut recent "o biserica saraca", a sustinut reforma Bancii Vaticanului (Institutul pentru Opere Religioase - IOR), institutie opaca suspectata de ani ca ar fi spalat bani pentru mafie si implicata in mai multe scandaluri financiare, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.