Topul celor mai bune zece spitale din lume este destul de echilibrat: Europa, Asia și SUA au cate trei spitale in clasament, iar Canada unul singur, relateaza capital.ro.

Topul este alcatuit anual de healthcareglobal.com pentru care numărul specializărilor, pregatirea medicilor, inovatia in activitatea medicala si conditiile de spitalizare sunt cei mai importanti factori.

Cel mai bun spital din lume, sub toate aspectele studiate, este, ca si in anii precedenti, spitalul Johns Hopkins Hospital din Baltimore, SUA. Care sunt tarifele la cel mai bun spital din lume? O nastere normala costa 10.413 dolari, in timp ce o cezariana costa 16.291 de dolari. O hemoleucograma completa costa 327 de dolari, iar o transfuzie costa 3.212 dolari.

Pe locul doi s-a clasat Asklepios Klinik, Barmbek, Germania. Cele mai mari companii farmeceutice prefera sa realizeze in cadrul acestui spital testele clinice necesare aprobarii de punere pe piata a medicamentelor.

Urmeaza Centrul Ocologic Anderson, al Universitatii din Texas, SUA. A fost desemnat cel mai bun spital din lume pentru pacientii cu cancer in ultimii sapte ani, datorita investitiilor fabuloase pe care le face pentru descoperirea de noi tratamente pentru aceasta boala, de 547 de milioane de dolari anual.

Topul este completat de:
4. Spitalul Brigham and Women's, SUA
5. Spitalul Great Ormond Street, Londra, Marea Britanie
6. Spitalul Wooridul Spine, Seul, Coreea de Sud
7. Spitalul Shouldice, Canada
8. Spitalul International Bumrungrad, Bangkok, Thailanda
9. Centrul Medical Anadolu, Turcia
10. Spitalul Gleneagles, Singapore


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.