Newyorkezii, care doreau schimbarea, l-au ales in mod masiv, marti, pe democratul de stanga Bill de Blasio sa ii succeada in functie primarului miliardar Michael Bloomberg, aflat la putere de 12 ani.

De Blasio, un italiano-american in varsta de 52 de ani, casatorit cu o afro-americana, l-a zdrobit pe adversarul sau Joe Lhota, obtinand peste 70% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate inca partiale.

"Newyorkezii au cerut sus si tare o noua conducere a orasului, uniti de ideea ca niciun newyorkez nu trebuie sa fie lasat pe marginea drumului", a declarat de Blasio marti seara, multumind sustinatorilor, inconjurat de sotie si cei doi copii metisi, pe care i-a plasat in centrul campaniei electorale, scrie MEDIAFAX.

"Lupta impotriva inegalitatilor nu este usoara, nu a fost niciodata. Problemele nu vor fi rezolvate intr-o zi (...). Dar nu voi inceta niciodata sa lupt", a insistat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.