Senatul Italiei a declansat o ancheta dupa numeroase cazuri de cancer aparute in provincia Napoli, care ar fi fost cauzate de aruncarea deseurilor toxice de catre grupuri mafiote.

In urma cu doua decenii, medicii au observat ca numarul cazurilor de cancer din provincia Napoli era in crestere. De atunci, numarul tumorilor in randul femeilor a crescut cu 40%, iar in randul barbatilor cu 47%.

Unul dintre fostii lideri mafioti, Carmine Schiavone, recunoaste ca deseuri toxice au fost depozitate ilegal.

Schiavone era unul dintre liderii clanului Casalesi, parte a organizatiei infractionale Camorra. Ulterior, Schiavone a inceput sa colaboreze cu autoritatile si a depus marturie impotriva fostilor colaboratori mafioti, scrie MEDIAFAX.

Grupurile mafiote italiene sunt suspectate ca detin controlul asupra industriei deseurilor toxice in provincia Napoli, o situatie care este de mai multi ani in atentia autoritatilor italiene si a celor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.