Hackerii sirieni au reusit a sparga conturile de Facebook si Twitter ale presedintelui Barack Obama.

Armata Electronica Siriana, un grup care face propaganda pentru presedintele sirian Bashar al-Assad, a reusit sa preia controlul asupra conturilor Facebook si Twitter ale presedintelui american pentru a redirectiona linkuri, scrie Reuters.

Hackerii au apelat la o aplicatie de scurtat a linkurilor pentru a reusi aceasta performanta. Ceea ce ar fi trebuit sa fie linkuri care trimiteau spre un articol din Washington Post s-au transformat in linkuri catre un videoclip de propaganda pentru regimul sirian.

In plus, Armata Electronica Siriana au postat pe contul lor de Twitter capturi de ecran cu conturile de email ale unui angajat al organizatiei "Organizing for Action" (fostul grup de campanie al presedintelui) pentru a demonstra de unde au facut rost de informatiile necesare pentru actiunea de hacking.

"Obama nu are dileme morale care sa-l opreasca sa spioneze intreaga planeta deci am zis sa ii intoarcem favoarea", se arata in mesajul postat pe contul de Twitter al corpului de hackeri sirieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.