Un roman in varsta de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Inalta Curte de Justitie din Malaysia pentru trafic de droguri.

Hotararea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri a unui cetatean roman in Malaezia nu este una definitiva, sentinta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de legislatia locala, informeaza MAE, precizand ca urmeaza a mai avea loc alte doua cai de atac.

"Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur cunoaste foarte bine situatia cetateanului roman si este implicata in acordarea de asistenta consulara inca de la aparitia acestui caz. Totodata, este mentinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa si autoritatile locale. Potrivit informatiilor furnizate de misiunea diplomatica, hotararea de condamnare nu este una definitiva, sentinta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de legislația locala. Aceasta este prima etapa a procesului, urmand a mai avea loc alte doua cai de atac", informeaza MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

In precizare se arata ca orin intermediul MAE, cetateanul roman beneficiaza de serviciile unui avocat, cat si de legatura cu familia sa, iar pe parcursul tuturor termenelor procesuale, reprezentantul Ambasadei a fost prezent in sala de judecata.

Barbatul, un sofer cu jumatate de norma, este suspectat ca ar fi facut trafic de 1.494 de grame de metamfetamina, descoperita la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul international din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut.

Barbatul a ascultat verdictul cu calm si cu un zambet incremenit pe fata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.